#Uuttakoulua -hankkeen osaamislabra: Hyvinvointi ja osallisuus koulussa

Aika: 11.3.2020 9.30 - 15.30
Paikka: Puolimatkan koulu
Osoite: Uudenmaankatu 73, Hyvinkää
Järjestäjä: #Uuttakoulua -hanke

Kuvaus

#Uuttakoulua –hankkeessa useat koulut ovat löytäneet keinoja yksinäisyyden ehkäisyyn ryhmäyttämällä oppilaita yli luokkarajojen ja saamalla heidät kokemaan merkityksellisyyttä kouluarjessa. Hyvinvointi ja osallisuus koulussa –osaamislabrassa jaetaan kokemuksia ja toimintatapoja oppilaiden osallistamisesta sekä kohtaamisten mahdollistamisesta.

Puolimatkan koulu Hyvinkäältä on mukana #Uuttakoulua –hankkeen kaikissa neljässä kehittämispolussa. Heidän kehittämisaiheenaan ovat kohtaamiset.

Kellokosken koulussa Tuusulassa hyödynnetään osallistavia työtapoja koulun kehittämisessä ja tiedolla johtamisessa.

Tuusulan Kirkonkylän koulussa oppilaat haluavat tehdä muutakin kuin opiskella ja antaa aikuisten päättää. Sinne on muodostunut toimivat oppilastiimit, joissa oppilaat saavat suunnitella ja toteuttaa monipuolista toimintaa.

Otalammen koulussa Vihdissä järjestetään kuukausittain osallisuuspäivät, minkä on todettu sopivan yhtenäiskouluun hyvin.

Monialaiset oppimiskokonaisuudet on otettu osallistavan suunnittelun ja toteutuksen kohteeksi Järvenpään yhteiskoulussa ja Ojakkalan koulussa Vihdissä.

Pornaisissa kouluihin on rakennettu hengailualueita, joihin voi mennä viettämään aikaa, ryhmäytymään ja tutustumaan uusiin kavereihin.

Karkkilan yhteiskoulussa kehitetään kouluruokailua. Lisäksi he ovat järjestäneet aamupalan, jolloin saa paitsi ruokaa, myös mahdollisuuden jutella kavereiden ja henkilökunnan kanssa.

Lisäksi pääsemme tutustumaan Puolimatkan kouluun ja uuteen oppimisympäristöön.

Aamu- ja iltapäiväkahvit on mahdollista ostaa oppilaiden järjestämästä kahvilasta –käteistä siis mukaan!

Ilmoittautumiset toivotaan 14.2.2020 mennessä linkistä https://forms.gle/pYWEAFhHmws7oZNA8

Tervetuloa!

« Takaisin