Osaamista jaetaan #Uuttakoulua -hankkeen osaamislabroissa

05.02.2020

#Uuttakoulua -hankkeessa syntynyttä osaamista jaetaan osaamislabroissa maaliskuussa. 

Osaamislabrat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja vuorovaikutteisia. Niissä on mahdollisuus myös työskentelyyn oman kehityskohteen parissa. Kaikki osaamislabrat sisältävät kyseisen koulun rehtorin puheenvuoron ja koulukierroksen.

Ilmoittautumiset toivotaan 14.2.2020 mennessä linkistä https://forms.gle/pYWEAFhHmws7oZNA8

 

4.3. klo 10-16 Sipoonlahti: Uudet oppimisympäristöt.

Uudet oppimisympäristöt -osaamislabran tavoitteena on vahvistaa uusien oppimisympäristöjen käyttöönottoa lasten, nuorten ja aikuisten oppimis- ja työympäristöinä. Osaamislabrassa jaetaan #Uuttakoulua -hankkeessa syntyneitä näkemyksiä uusien oppimisympäristöjen kehittämisestä ja ideoidaan yhteiskehittäen oppimisyhteisöjen arkea edistäviä ratkaisuja. Työpajassa kohdennutaan erityisesti uuden työympäristön käyttöönottoon, hyvän oppimis- ja työpäivän sekä pedagogisen työskentelyn suunnittelun kysymyksiin.

Osaamislabrassa työskennellään toiminnallisesti kello 10 – 14. Kokoontuminen osaamislabraan on kello 10 osoitteessa Fröken Miilis väg 1, Söderkullan kirkon nuorisotila.

Arkkitehti Anni Hapuoja etMay Oy:sta johdattelee aamupäivän puheenvuorossaan hyvinvointia vahvistavan työympäristön ja uuden tilan käyttöönoton kysymyksiin. Toiminnallista työskentelyä ohjaa palvelumuotoilija Piritta Hannonen etMay Oy:sta.

Tutustuminen Sipoonlahden uuteen kouluun on kello 14 – 16, osoite Fröken Miilis väg 6. Koulu sijaitsee kävelymatkan päässä aamupäivän työskentelytilasta.
Päivän aikana pidetään kahvi- ja lounastauot.

Osaamislabraan mahtuu mukaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Suositeltavaa on, että uusista kouluista tilaisuuteen on mahdollista osallistua työpareittain tai tiimeittäin.

 

10.3. klo 9.30-15 Päivölänlaakson koulu, Kerava: Lapsikeskeinen koulunalku

Lapsikeskeinen koulunalku –osaamislabrassa tavoitteena on antaa välineitä ja ideoita esi- ja alkuopetuksen lapsikeskeiseen kehittämiseen. Lapsilta ja vanhemmilta on kysytty, mitä he toivovat yhteistyöltä ja millaiset asiat heitä huolettaa.

Keravalla on kuntatasoisena kehittämiskohteena esi- ja alkuopetuksen nivelvaihe sekä kodin ja koulun välinen yhteistyö.

Nurmijärvellä pilotit alkuluokkatoiminnasta ovat käynnissä ja toimintaa valmistaudutaan vakiinnuttamaan. He esittelevät myös opetussuunnitelmat yhdistävää työskentelyään.

Lohjalainen Tytyrin koulu valmistautuu liittymään isoon Laurentiustaloon, jonne heille rakennetaan parhaillaan uutta koulurakennusta. Esittelyssä on minikoulu –malli, jolla luodaan rakenteet yhteistyölle muuntojoustavissa luokkatiloissa.

Lisäksi pääsemme tutustumaan stressittömään Päivölänlaakson kouluun ja uuteen oppimisympäristöön.

Aamu- ja iltapäiväkahvit on mahdollista ostaa oppilaiden järjestämästä kahvilasta –käteistä siis mukaan!

 

11.3. klo 9.30-15 Puolimatkan koulu, Hyvinkää: Hyvinvointi ja osallisuus koulussa

#Uuttakoulua –hankkeessa useat koulut ovat löytäneet keinoja yksinäisyyden ehkäisyyn ryhmäyttämällä oppilaita yli luokkarajojen ja saamalla heidät kokemaan merkityksellisyyttä kouluarjessa. Hyvinvointi ja osallisuus koulussa –osaamislabrassa jaetaan kokemuksia ja toimintatapoja oppilaiden osallistamisesta sekä kohtaamisten mahdollistamisesta.

Puolimatkan koulu Hyvinkäältä on mukana #Uuttakoulua –hankkeen kaikissa neljässä kehittämispolussa. Heidän kehittämisaiheenaan ovat kohtaamiset.

Kellokosken koulussa Tuusulassa hyödynnetään osallistavia työtapoja koulun kehittämisessä ja tiedolla johtamisessa.

Tuusulan Kirkonkylän koulussa oppilaat haluavat tehdä muutakin kuin opiskella ja antaa aikuisten päättää. Sinne on muodostunut toimivat oppilastiimit, joissa oppilaat saavat suunnitella ja toteuttaa monipuolista toimintaa.

Otalammen koulussa Vihdissä järjestetään kuukausittain osallisuuspäivät, minkä on todettu sopivan yhtenäiskouluun hyvin.

Monialaiset oppimiskokonaisuudet on otettu osallistavan suunnittelun ja toteutuksen kohteeksi Järvenpään yhteiskoulussa ja Ojakkalan koulussa Vihdissä.

Pornaisissa kouluihin on rakennettu hengailualueita, joihin voi mennä viettämään aikaa, ryhmäytymään ja tutustumaan uusiin kavereihin.

Karkkilan yhteiskoulussa kehitetään kouluruokailua. Lisäksi he ovat järjestäneet aamupalan, jolloin saa paitsi ruokaa, myös mahdollisuuden jutella kavereiden ja henkilökunnan kanssa.

Lisäksi pääsemme tutustumaan Puolimatkan kouluun ja uuteen oppimisympäristöön.

Aamu- ja iltapäiväkahvit on mahdollista ostaa oppilaiden järjestämästä kahvilasta –käteistä siis mukaan!

 

Lämpimästi tervetuloa!

Takaisin