Mitä #uuttakoulua?

#uuttakoulua -hanke on osa Uusi peruskoulu -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on edistää peruskoulun oppijalähtöisyyttä, lisätä opettajien osaamista sekä vahvistaa avointa ja yhteisöllistä toimintakulttuuria.

#uuttakoulua -hankkeeseen osallistuu 16 Uudenmaan kuntaa: Hanko, Raasepori, Lohja, Siuntio, Inkoo, Kirkkonummi, Karkkila, Vihti, Järvenpää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen, Hyvinkää, Sipoo, Kerava ja Tuusula. Hankkeen erityisenä tavoitteena on voimavaralähtöisen oppimisen vahvistaminen. Hankkeessa kehitetään vuorovaikutteista toimintakulttuuria ja johtamista. Hankkeen alueen kunnille on tyypillistä monimuotoinen muutoksessa oleva toimintaympäristö suurista tuhannen oppilaan kouluista pieniin kyläkouluihin. Alue on tärkeä pääkaupunkiseutua ympäröivä työssäkäyntialue, joka tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden hyvään kasvu- ja elinympäristöön. Alueelle on ominaista kaksikielisyys.

#uuttakoulua -hankkeen aikana toteutetaan mittava prosessikoulutus ja verkostomaisia kunta- ja koulukohtaisia pilotteja. Hankekokonaisuudesta vastaa Tuusulan kunta, ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutuksen arviointikeskuksen, DialogiAkatemian, Positiivisen CV:n, Suomen Vanhempainliiton, Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ja Opetushallituksen kanssa. Hanke alkoi 1.4.2019 ja se päättyy 30.8.2020.